Opinie

Państwa opinie są dla nas drogowskazem i bodźcem do działań. Oto kilkanaście ocen dokonanych przez osoby, które spróbowały świeżych olejów z Oleoteki.

Wrażenia smakowe jak najlepsze. Czuć wysoką jakość ziaren, wygląd oleju – zadziwiający przezroczystością i konsystencją. Wyraźne są różnice smakowe między poszczególnymi olejami, pierwszy raz w życiu tak się nasmakowałam

- Krystyna

Delikatny w smaku, bez wyczuwalnej goryczki na początku, a która być może pojawi się przy wydłużającym się czasie użytkowania. Dużym plusem produktu jest wiarygodne źródło i znany producent, a także estetyka opakowania

- Paulina-pielęgniarka

Przyjemny, delikatny smak którego intensywność narasta stopniowo, olej doskonale komponuje się z miksem sałat

- Pilanka

Najlepszy w smaku olej rydzowy. Oleje są smaczne, nie zawierają niemiłych posmaków. Tzw "drugi smak" również pozytywny

- Darek

Smak łagodny, trochę mało wyrazisty. Najlepszy jako dodatek do potraw ( nie dominuje i nie zmienia ich smaku)

- Pracownica sklepu

Bardzo łagodny smak, delikatny, dobra konsystencja

- Klientka sklepu

Olej Rydzowy używam głównie do sałatki. Jest smaczniejszy od lnianego. Tak więc to mój faworyt do sałatek, surówek

- Mirka-nauczycielka

Przed wrażeniami smakowymi, należy powiedzieć o wrażeniach zapachowych. Już zapach mówi nam niesamowicie wiele o oleju. Ten prawdziwy, tłoczony na zimno, bez domieszek, rozpuszczalników, konserwantów i innych ulepszaczy, ma charakterystyczny zapach, hmmm, chyba świeżości. To jest taki bukiet, który otrzyma się jedynie przez zmiażdżenie liścia, kwiatu, nasiona danej rośliny. Nie zastąpi go żaden intensyfikator zapachu, nie będzie w nim tego czegoś… a Wasz olej pachnie pięknie, właśnie tak jak powinien. Smak: zdecydowanie idzie w parze z zapachem. To, co poczuję nosem, musi się zmaterializować na języku, podniebieniu, kubkach smakowych. Rydzowy: smak lekko ziemisty, o charakterystycznym nasiennym smaku, odrobinę intensywniejszy, ale też delikatny. Lniany: dobrze nie pamiętam, ale nawet lniany był dobry, a wiadomo, że smakiem nie grzeszy, najintensywniejszy z nich

- Wirgy-nauczycielka

Olej rydzowy bardzo mi smakował. Świeży i delikatny smak.

- Magda-właścicielka sklepu

Wrażenia smakowe pozytywne

- Sławek

Dobrze, że nie dominuje żaden ostry smak ale mogłyby być dostępne również smakowe wersje

- Andrzej

Olej rydzowy - przyjemna woń, smakowity po dodaniu do sałatki, lniany - ze względu na zdrowe kwasy warto go używać

- Dorota

Oleje są bardzo smaczne o przyjemnym zapachu

- Renata

Bardzo smaczny

- Klientka sklepu

Przejrzysty, klarowny, o niewielkiej zawartości osadu na dnie. Smak lekko korzenny, doskonały do sałatek i twarogu

- Pilanka

Olej rydzowy jest delikatny i smaczny

- Klientka sklepu

Wyrazisty smak, mniej goryczy (w odniesieniu do tych, które spożywałam dotychczas)

- Mieszkanka Ujścia

Smak oleju rydzowego kojarzy się z mocnym orzechem. Jest raczej przewidywalny - nie był rozczarowujący, nie wpływa w bardzo znacznym stopniu na smak potrawy (dobrze). Dobrze podkręca smak chleba razowego

- Pilanka

Wyrazisty smak, nuta cebuli, musztardy ( gorczycy). Będzie wspaniałym dodatkiem do sałatek. Próbowałam z twarogiem, bardzo dobre!

- Pilanka

Oceniając Wasz olej organoleptycznie stwierdzam, że jest smaczny, nie zmienia wartości smakowych potraw

- Nauczycielka z Piły

Smak delikatny nie zaburza wartości smakowych potraw, nie pozostawia w ustach posmaku oleju, delikatna, słomkowa barwa

- Nauczycielka z Piły