Państwa opinie są dla nas drogowskazem i bodźcem do działań. Oto kilkanaście ocen dokonanych przez osoby, które spróbowały świeżych olejów z Oleoteki.
Wrażenia smakowe jak najlepsze. Czuć wysoką jakość ziaren, wygląd oleju – zadziwiający przezroczystością i konsystencją. Wyraźne są różnice smakowe między poszczególnymi olejami, pierwszy raz w życiu tak się nasmakowałam
- KrystynaDelikatny w smaku, bez wyczuwalnej goryczki na początku, a która być może pojawi się przy wydłużającym się czasie użytkowania. Dużym plusem produktu jest wiarygodne źródło i znany producent, a także estetyka opakowania
- Paulina-pielęgniarkaPrzyjemny, delikatny smak którego intensywność narasta stopniowo, olej doskonale komponuje się z miksem sałat
- PilankaNajlepszy w smaku olej rydzowy. Oleje są smaczne, nie zawierają niemiłych posmaków. Tzw "drugi smak" również pozytywny
- DarekSmak łagodny, trochę mało wyrazisty. Najlepszy jako dodatek do potraw ( nie dominuje i nie zmienia ich smaku)
- Pracownica sklepuBardzo łagodny smak, delikatny, dobra konsystencja
- Klientka sklepuOlej Rydzowy używam głównie do sałatki. Jest smaczniejszy od lnianego. Tak więc to mój faworyt do sałatek, surówek
- Mirka-nauczycielkaPrzed wrażeniami smakowymi, należy powiedzieć o wrażeniach zapachowych. Już zapach mówi nam niesamowicie wiele o oleju. Ten prawdziwy, tłoczony na zimno, bez domieszek, rozpuszczalników, konserwantów i innych ulepszaczy, ma charakterystyczny zapach, hmmm, chyba świeżości. To jest taki bukiet, który otrzyma się jedynie przez zmiażdżenie liścia, kwiatu, nasiona danej rośliny. Nie zastąpi go żaden intensyfikator zapachu, nie będzie w nim tego czegoś… a Wasz olej pachnie pięknie, właśnie tak jak powinien. Smak: zdecydowanie idzie w parze z zapachem. To, co poczuję nosem, musi się zmaterializować na języku, podniebieniu, kubkach smakowych. Rydzowy: smak lekko ziemisty, o charakterystycznym nasiennym smaku, odrobinę intensywniejszy, ale też delikatny. Lniany: dobrze nie pamiętam, ale nawet lniany był dobry, a wiadomo, że smakiem nie grzeszy, najintensywniejszy z nich
- Wirgy-nauczycielkaOlej rydzowy bardzo mi smakował. Świeży i delikatny smak.
- Magda-właścicielka sklepuWrażenia smakowe pozytywne
- SławekDobrze, że nie dominuje żaden ostry smak ale mogłyby być dostępne również smakowe wersje
- AndrzejOlej rydzowy - przyjemna woń, smakowity po dodaniu do sałatki, lniany - ze względu na zdrowe kwasy warto go używać
- DorotaOleje są bardzo smaczne o przyjemnym zapachu
- RenataBardzo smaczny
- Klientka sklepuPrzejrzysty, klarowny, o niewielkiej zawartości osadu na dnie. Smak lekko korzenny, doskonały do sałatek i twarogu
- PilankaOlej rydzowy jest delikatny i smaczny
- Klientka sklepuWyrazisty smak, mniej goryczy (w odniesieniu do tych, które spożywałam dotychczas)
- Mieszkanka UjściaSmak oleju rydzowego kojarzy się z mocnym orzechem. Jest raczej przewidywalny - nie był rozczarowujący, nie wpływa w bardzo znacznym stopniu na smak potrawy (dobrze). Dobrze podkręca smak chleba razowego
- PilankaWyrazisty smak, nuta cebuli, musztardy ( gorczycy). Będzie wspaniałym dodatkiem do sałatek. Próbowałam z twarogiem, bardzo dobre!
- PilankaOceniając Wasz olej organoleptycznie stwierdzam, że jest smaczny, nie zmienia wartości smakowych potraw
- Nauczycielka z PiłySmak delikatny nie zaburza wartości smakowych potraw, nie pozostawia w ustach posmaku oleju, delikatna, słomkowa barwa
- Nauczycielka z Piły