Olej dyniowy tłoczony na zimno
Olej dyniowy tłoczony na zimno z małej, rodzinnej tłoczni Oleoteka Olej z pestek dyni t...
SprawdźOlej lniany ekologiczny z małej, rodzinnej tłoczni Oleoteka Olej lniany ekologiczny tło...
SprawdźOlej rydzowy tłoczony na zimno
Z czego jest zrobiony olej rydzowy? Olej rydzowy jest tłoczony z nasion lnianki, jednej...
SprawdźOlej z czarnuszki tłoczony na zimno
Olej z czarnuszki tłoczony na zimno z małej, rodzinnej tłoczni Oleoteka. Czarnuszka prz...
SprawdźOlej z wiesiołka tłoczony na zimno
Olej z wiesiołka tłoczony na zimno z małej, rodzinnej tłoczni OLEOTEKA Olej z wiesiołka...
SprawdźOlej konopny tłoczony na zimno
Olej konopny tłoczony na zimno z rodzinnej tłoczni Oleoteka. Olej z konopi jest uważany...
SprawdźOlej rzepakowy tłoczony na zimno
Olej rzepakowy tłoczony na zimno z małej, rodzinnej tłoczni Oleoteka Każdy z nas zna ol...
SprawdźOlej z ostropestu tłoczony na zimno
Olej z ostropestu tłoczony na zimno z małej, rodzinnej tłoczni Oleoteka Olej z ostropes...
SprawdźJak tłoczymy oleje tłoczone na zimno
Nasza Oleoteka, to miejsce gdzie każdego dnia tłoczymy oleje z różnych nasion. Postawiliśmy przede wszystkim na wysoką jakość produkt końcowego czyli oleju tłoczonego na zimno. Jesteśmy małą olejarnią i ogromną wagę przykładamy do całego procesu powstania każdego oleju. Już na etapie zakupu ziarna pilnujemy, aby pochodziło ono bezpośrednio z gospodarstwa rolnego – a nie od pośrednika. Z naszymi rolnikami, którzy sprawdzili się jako dostawcy, utrzymujemy stały kontakt i staramy się zaopatrywać właśnie u nich w każdych kolejnych latach po zbiorach ziaren. Jest to niezwykle istotne i ważne – ponieważ dzięki temu nasze oleje tłoczone na zimno mają zawsze dobry smak. Oleje tłoczymy sami w naszej olejarni. To nasze ręce są odpowiedzialne za każdy etap powstawania olejów: dobór ziaren, tłoczenie, sedymentacja, butelkowanie, wysyłka. Żadnego etapu procesu nie przyspieszamy. Podążamy za wskazówkami natury, ufając, że wie od nas lepiej, co jest właściwe i najważniejsze w małej olejarni, aby powstał doskonały olej tłoczony na zimno.Wiemy na pewno, że przy tłoczeniu jakiegokolwiek oleju najważniejsze jest przestrzeganie pewnych zasad, które pomogą nam wytworzyć doskonały produkt. Tłoczymy więc na bieżąco, pod zamówienia klientów a nie na zapas. Nie filtrujemy naszych olejów, podlegają one tylko procesowi sedymentacji (olej tłoczony na zimno nabiera klarowności przez kilkanaście godzin dzięki swobodnemu osiadaniu drobinek ziaren na dnie naczynia). Od momentu wytłoczenia olej jest przechowywany w naszej chłodziarce w temperaturze 4-8 stopni. Olej wysyłany do klientów zawsze pakujemy w opakowanie termiczne, którego zadaniem jest utrzymanie niskiej temperatury oleju w czasie podróży. Tak zabezpieczony rozpoczyna swoją wędrówkę do klienta, który zamówił go dzień-dwa wcześniej. Dla naszych klientów niezwykle ważna jest świadomość, że ich olej jeszcze kilka dni wcześniej był ziarenkiem. Dlatego sięgają po oleje tłoczone na zimno z Oleoteki, ponieważ świeżość ma dla nich ogromne znaczenie. Świeży olej charakteryzuje się nie tylko doskonałym smakiem i zapachem ale przede wszystkim najwyższymi parametrami zdrowotnymi, spożywczymi i kosmetycznymi.
Nasze oleje tłoczone na zimno powstają w małej olejarni Oleoteka. Wiemy, że wielu klientów sięga po olej tłoczony na zimno po to by dbać o swoje zdrowie, zapobiegać schorzeniom lub łagodzić dolegliwości z jakimi borykają się oni sami lub ich najbliżsi. Dlatego przykładamy najwyższą wagę do tego, aby olej tłoczony na zimno, który Państwo zamówią był naprawdę najwyższej jakości.