Oliwa z oliwek extra virgin z chorwackiej ISTRII i włoskiego BARI 

Jak tłoczymy

Tłoczenie na zimno

Dlaczego tłoczenie na zimno

Stosujemy tradycyjny proces tłoczenia na zimno, temperatura tłoczenia w żadnym momencie nie przekracza 40 °C, co gwarantuje zachowanie cennych właściwości zdrowotnych i smakowych zawartych w ziarnach. Jest to proces powolny i wymagający cierpliwości, podczas którego cyklicznie kontrolujemy parametry, aby mieć pewność, że wytłoczony olej będzie miał najwyższą jakość.

Czytaj więcej

Olej zimnotłoczony

Tłoczymy świeży olej na Twoje zamówienie

W Oleotece tłoczymy małe partie oleju pod konkretne zamówienia. Świeżo wytłoczony olej po krótkim okresie sedymentacji (naturalne opadnięcie osadu na dno naczynia) rozlewany jest do butelek a następnie od razu dostarczany do odbiorców. Olej nie jest poddawany filtrowaniu. W trakcie całego procesu przechowywany jest w lodówce, co pozwala zachować jego świeżość i walory smakowe. Każda butelka jest zabezpieczona banderolą z oznaczeniem daty rozlania oleju do butelek.

Czytaj więcej

Opinie
Szanujemy Twoją prywatność!
Witamy! Stosujemy pliki cookie w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania serwisu. Możemy również wykorzystywać pliki cookie własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, w szczególności dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Korzystanie z analitycznych i marketingowych plików cookie wymaga zgody, którą możesz wyrazić, klikając „Zaakceptuj”. Jeżeli chcesz dostosować swoje zgody dla nas i naszych partnerów, kliknij „Zarządzaj cookies”. Wyrażoną zgodę możesz wycofać w każdym momencie, zmieniając wybrane ustawienia.
Zobacz więcej